jueves, 19 de septiembre de 2013

A SIDRA

Hoxe, despois do almorzo, todo estaba preparado para que os nenos e nenas de 5º EP comezaran unha nova aventura:

          ELABORAR A SIDRA DE XEITO ARTESÁN.

Estaban agardando nada menos que cerca de 40 kilogramos de mazás de diferentes variedades, que ían ser a materia prima deste proceso artesanal.


E COMEZA O PROCESO!!

O primeiro que fixemos foi introducir as mazás na moega (caixa de madeira en forma de pirámide truncada e invertida que se coloca sobre a cuba) da trituradora.
Esta tarefa íase realizando por quendas, xa que a mazá picada recóllese nun caldeiro que hai que ir baleirando na prensa ata tela completamente chea, cuns 20 quilogramos de produto.


Cando a froita picada chega ata a parte de arriba da prensa esta péchase e móntase o sistema de prensado, o que vai permitir estrullar a mazá e obter o zume co que se fará a sidra.



Mirade como entre todos e todas imos sacando o zume na prensa!



Bo traballo! Sacamos ata a última pinga!.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Que vos parece?